به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، روزنامه یدیعوت آحارانوت روز یکشنبه بهمناسبت یکصدمین روز از آغاز جنگ به رهبران این رژیم توصیه کرد پیش از ثبت یک شکست بزرگ و فروپاشی داخلی، به همین قدر از جنگ اکتفا کنند و آن را پایان دهند.
مایکل میلستین نویسنده این یادداشت آورده است، اسرائیل دو راه سخت و بدتر و بدتر پیشِروی خود میبیند؛ یا باید به جنگ فرسایشی و هزارتو با حماس ادامه دهد و فقط منجر به تقویت این گروه شود و یا آنکه شرایط آن را بپذیرد و باز هم باعث تقویت حماس شود.
در مقدمه این نوشتار آمده است: ما در معرض یک غافلگیری راهبردی از سوی دشمنی قرار گرفتیم که اصلاً در حد و اندازه یک دولت هم قرار ندارد، امری که به خودی خود بیانگر نگاه و تصور اشتباه ما در فهم مسایل و امور پیرامونی است.
این شاید بدترین حمله علیه ما در طول تاریخ بود که بیشترین تعداد از اسرائیلیها در یک روز در آن کشته شدند، روز ۷ اکتبر بزرگترین حمله علیه اسرائیل بود و باعث تخریب شهرکها و تبدیل شدن تعداد زیادی از ساکنان این شهرکها به آواره گردید، در حالی که همچنان اسرای ربودهشده به داخل نوار غزه زخم در حال خونریزی و دردناک ما است که باقی مانده است.
در بخش دیگری از این نوشتار آمده است: بعد از گذشت ۱۰۰ روز از آغاز جنگ، عزم مبارزه وجود دارد اما کنار آن احساس نگرانی و وحشتی هم ما را در بر گرفته است، چون هیچ یک از اهداف اصلی اعلامشده از این جنگ محقق نشدهاند، نه خبری از سرنگونی حماس است و نه هیچ یک از اسرا بازگشتهاند، نتیجه این فرایند هم توسعه تدریجی شرایط مبهمی است که نگاه سیاسی و نظامی نامفهومی را میان اکثریت جامعه به وجود آورده است که میتواند فاجعهبار هم باشد.
نویسنده در همین راستا تأکید میکند: این جنگ میتواند به یک جنگ فرسایشی بیپایان تبدل شود، جنگی که به حماس اجازه خواهد داد اعلام کند که در مقابل حملات شدید اسرائیل همچنان زنده باقی مانده است و بهرغم آنکه فقط بخشی از نوار غزه را همچنان در کنترل خود داشت، پابرجا باقی بماند، علاوه بر آن این شرایط موقت اجازه شکلگیری ساختار جدیدی در غزه را در روز بعد از پایان جنگ هم نخواهد داد.
در این گزارش آمده است: در حالی که موج انتقادات بینالمللی هم رو به افزایش است، خبری از بازگشت شهرکنشینان شهرکهای پیرامونی غزه هم نخواهد بود و بهتبع آن مشکلات اقتصادی شکلگرفته هم بهقوت خود باقی خواهند ماند، نشانی از مبادله اسرا نیست و از همه بدتر شرایط یأس و ناامیدی میان جامعه اسرائیل بهدلیل گسترش شکاف بین اهداف جنگ و واقعیتهای میدانی حکمفرما خواهد شد.
او تأکید کرد: اسرائیل امروز بر سر یک دوراهی قرار دارد، باید بین دو مسیری کاملاً متضاد با یکدیگر یکی را برگزیند؛ یا باید حاضر به پذیرش توافق مبادله اسرا شود و حماس را به حال خود رها کند و حتی از غزه عقبنشینی کند و یا آنکه به تلاشهای خود برای سرنگونی حماس ادامه دهد، امری که نیازمند تسلط کامل بر تمامی نوار غزه است در این صورت باید هزینههای هنگفت نظامی، سیاسی، اقتصادی و نیز افکار عمومی را هم بهجان بخرد، بههرشکل نباید ایدههای نیمبند و ضعیفی همچون قانع کردن مسئولین حماس به خروج داوطلبانه از غزه یا برپایی حاکمیتی عشایری در غزه چشم ما را از وقایع و حقایق اصلی کور کند،
در عین حال این نگاه واقعبینانه در جبهه شمالی هم باید مد نظر قرار بگیرد.
انتهای پیام/+