به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، نشریه “ترکیه” ترکیه با اشاره به سفر سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور کشورمان و نیز ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه به ترکیه طی روزهای آینده نوشت: ترکیه گزارش جامعی از وضعیت در سوریه تهیه کرده است تا در مقابل شکل گیری منطقه “تروریستان” بایستد و در این خصوص از دو رهبر مهمان انتظار رویکرد مشخصی را دارد.
این گزارش با ادعای اینکه صبر ترکیه درباره اتفاقات در شمال سوریه به پایان رسیده است، آورده است: ترکیه بعد از انتخابات شهرداریها در فروردین ماه قصد عملیاتی وسیع در شمال سوریه را دارد و آنکارا به مهمانان خود پیشنهاد خواهد داد که در این عملیات مشارکت کنند یا در مقابل آن نایستند.
این گزارش با اشاره به شکلگیری روند آستانه در سال ۲۰۱۵ بین ایران، ترکیه و روسیه برای رسیدن به یک مکانیزم مشخص درباره عبور سوریه از جنگ، نوشت: طرف ترک به ایران خواهد گفت که “از حمایت از پکک در تلرفعت صرفنظر کنید.”، همچنین به روسیه پیشنهاد خواهد داد که با همکاری هم، عینالعرب، منبج و عینعیسی را از پکک پاکسازی کنند.
این گزارش عنوان میکند که ترکیه بهدنبال تغییر وضعیت حلب است که دومین شهر بزرگ سوریه بهشمار میرود. ترکیه بهدنبال بازسازی حلب و اسکان دادن پناهندگان سوری در ترکیه در این شهر است. طرف ترک بهدنبال کاهش فشار پناهجویان سوری در ترکیه و نیز جلوگیری از شیعه شدن شهر حلب است. روسیه نیز بهدنبال پاکسازی ادلب از تروریستها و تحویل آن به دولت سوریه است.
در این گزارش ذکر شده است که حلب مهمترین محور دیدار اردوغان با رئیسی و پوتین است.
ادعا شده است که ایران در حلب ۵۰ هزار شیعه را از شهرهای دیگر منتقل کرده و مدارس و مساجد این شهر را شیعی کرده است و ترکیه بهدنبال بازگرداندن شرایط حلب به دوران گذشته است که در آن ۳ میلیون نفر ساکن بودند.
از سوی دیگر روسیه بهدنبال پاکسازی ادلب با حضور ارتش سوریه و کمک ایران و خواستار بیطرفی ترکیه در این زمینه است، همچنین بعد از این روند، خواستار روابط اقتصادی و سیاسی ترکیه با دولت سوریه است. گفته میشود که در صورت عملیات در ادلب، مسیر برای ورود آوارگان به حلب باز خواهد شد.
ترکیه در حالی بهدنبال حمله به حلب و بهدست گرفتن آن است که در روند آستانه متعهد شده بود که ادلب از گروههای تروریستی پاکسازی شود ولی به تعهد خود عمل نکرده است و شاهد حملات گاهوبیگاه این گروهها از ادلب به دولت سوریه هستیم، دمشق بر این اساس اقدام به پاسخ به تروریستها میکند که در مقابل، دولت ترکیه اقدام به بمباران مقرهای ارتش سوریه میکند.
این روند علیرغم بارها تذکر روسیه به ترکیه و اعتراضات دولت دمشق ادامه دارد، با این حال، ترکیه بهبهانه حضور نیروهای دموکراتیک سوریه (یپگ) در مرزهای جنوبی و ایجاد ناامنی برای آنکارا در نتیجه این حضور، بهدنبال لشکرکشی مجدد به شمال سوریه و ایجاد نوار مرزی یکدست در جنوب ترکیه است.
انتهای پیام/+