قدرت بازدارندگی آمریکا در برابر ایران از بین رفته است

میچ مک کانل در اظهاراتی در مجلس سنای آمریکا با اشاره به حمله انصارالله یمن به امارات حین سفر رئیس رژیم صهیونیستی مدعی شد: راهبرد ایران استفاده از خشونت برای بیرون راندن آمریکا از خاورمیانه است و این استراتژی پس از عقب نشینی تحقیرآمیز آمریکا از افغانستان دو چندان شده است. عدم پاسخگویی قاطعانه به حملات مورد حمایت ایران علیه نیرو‌های آمریکایی در منطقه، قدرت بازدارندگی واشنگتن را از بین برده و خطر را برای نیرو‌های آمریکایی به طرز چشمگیری افزایش داده است.

جو بایدن پس از ورود به کاخ سفید به عنوان یکی از اولین اقدامات خود، نام انصارالله را از فهرست گروه‌های تروریستی خارج کرد. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور جمهوری خواه پیشین آمریکا در آخرین روز‌های ریاست‌جمهوری خود نام انصارالله را در این فهرست گنجانده بود.

مک کانل ضمن انتقاد از اقدام بایدن در حذف نام جنبش انصارالله یمن از فهرست گروه‌های تروریستی مدعی شد که پس از این اقدام دولت بایدن بود که نیرو‌های تحت حمایت ایران در یمن حملات خود را تشدید کردند.

مک کانل، حواس پرتی و بی توجهی دولت بایدن به تهدیدات علیه متحدانش و منافعش در خاورمیانه را عامل نزدیک شدن احتمالی شرکای سنتی آمریکا به سمت مسکو و پکن دانست و علت این حواس پرتی را وسواس مداوم آن برای بازگشت به توافق هسته‌ای شکست‌خورده دولت اوباما در سال ۲۰۱۵ و تبدیل شدن آن به عنوان یک هدف دیپلماتیک مهم قلمداد کرد. به عقیده او، دولت بایدن با مقصر دانستن رویکرد «فشار حداکثری» سلف خود و نشان دادن عدم تمایل به پاسخگویی قاطع به حملات نیرو‌های مورد حمایت ایران، عملاً تهدید تحریم یا اقدام نظامی را از روی میز برداشت و دیپلماسی خود را در همان ابتدا خنثی کرد.

قدرت بازدارندگی آمریکا در برابر ایران از بین رفته است

باب منندز، رئیس کمیته روابط خارجی سنای آمریکا نیز پیشتر ادعا کرده بود که رئیس جمهور این کشور باید ایران را برای مقابله با برنامه هسته‌ای و موشکی‌اش تحت فشار بگذارد. او اعلام کرد حتی برخی از دیپلمات‌های خود بایدن نیز به دلیل نگرانی از مواضع ملایم مذاکره‌کننده ارشد واشنگتن نسبت به تهران از تیم کناره‌گیری کرده‌اند.

کمیته روابط خارجی سنای آمریکا دیروز اعلام کرد که قرار است جلسه‌ای در تاریخ ۹ فوریه (۲۰ بهمن) درباره تحولات اخیر مذاکرات وین برگزار شود. همچنین از رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران خواسته شده تا در این جلسه حاضر شده و درباره مذاکرات وین برای احیای توافق هسته‌ای ای ایران به سناتور‌ها گزارش دهد.

 

اظهارات تند سناتورهای آمریکایی در روزهای اخیر در حالی که خبرها از نهایی شدن توافق احیای برجام و اینکه دور هشتم دور آخر مذاکرات خواهد بود، حکایت دارد نشان از تلاش‌های مقامات آمریکایی برای حفظ نفوذ و استثمار خود در منطقه خاورمیانه، حفاظت از منافع رژیم صهیونیستی و تثبیت حضور تروریست‌ها در مناطق پرتنش دارد. مضاف بر اینکه از اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیم صهیونیستی که روز یکشنبه در اولین سفر رسمی خود وارد امارات شد با موشک‌های یمنی استقبال شد.

نیرو‌های مسلح یمن در پاسخ به تجاوزات کشور‌های ائتلاف سعودی به فرماندهی عربستان در طول دو هفته به امارات سه بار حمله کردند و اماکن مهم و راهبردی این کشور را هدف قرار دادند. آخرین حمله که به عملیات طوفان یمن ۳ معروف است، همزمان با سفر اسحاق هرتزوگ، رئیس رژیم صهیونیستی به امارات صورت گرفت. نیروهای انصارالله بارها اتهام زنی مقامات غربی و عربی درباره استفاده از تسلیحات ایران را رد کرده‌اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *