مقامهای روس امروز (شنبه) اعلام کردند که در پی حمله پهپادی (شناور هدایت پذیر از راه دور) ارتش اوکراین به یک نفتکش روسی در منطقه پل «کریمه»، صدای انفجارهایی در نزدیکی این پل که کریمه را به روسیه متصل میکند، شنیده شد.
نیویورک تایمز نوشت که ساعاتی پیش از این حمله نیز پهپادهای اوکراینی به یکی از بنادر روسیه در شبه جزیره کریمه یورش برده بودند. به نوشته این روزنامه، گرچه میزان خسارات وارده کاملاً مشخص نیست، به نظر می رسد که پس از غرق شدن کشتی مسکووا در ماه های نخستین جنگ، اکنون یکی از مهمترین کشتی های نیروی دریایی روسیه هدف قرار گرفته باشد.
یک مقام اوکراینی که خواست نامش فاش نشود مدعی شد که کشتی ترابری آسیب دیده، «اولنگورسکی گورنیاک» (Olenegorsky Gornyak) نام داشته و وظیفه جابجایی محموله های سنگین و وسایل نقلیه نظامی را بر عهده داشته است.
وزارت دفاع روسیه تاکید کرده که حمله نیروهای اوکراینی خسارتی در پی نداشته و تمامی شناورهای انتحاری اوکراینی پیش از رسیدن به اهداف خود نابود شدند.
پیشتر خبرگزاری تاس گزارش داده بود که موتورخانه یک نفتکش در حمله پهپادی اوکراین در تنگه کِرچ آسیب دیده است. بر اساس این گزارش، خدمه این نفتکش سالم هستند و آسیبی ندیدهاند.
رویترز گزارش داد که این نفتکش پرچم روسیه داشت.
حمله روسیه با موشکهای ابرفراصوت به اوکراین
همزمان با شدت گرفتن حملات پهپادی و موشکی روسیه و اوکراین، منابع خبری شبانگاه شنبه به وقت تهران از حمله روسیه با موشکهای ابرفراصوت «کینژال» به مناطقی از اوکراین اشاره کردند.
به گزارش وبگاه اوکراینی «پراودا» نیروهای روس موشکهای «کینژال» را با استفاده از جنگندههای «میگ-۳۱» از استان «تامبوف» در روسیه به اهداف اوکراین شلیک کردند.
کینژال (به معنای خنجر) یکی از دهها سلاح راهبردی جدید است که توسط «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه در یک سخنرانی در برابر نمایندگان پارلمان روسیه در مارس ۲۰۱۸ رونمایی شد.
نیروی هوایی اوکراین اعلام کرده که این حملات در چند نوبت بوده است. نیروی هوایی اوکراین اعلام کرد که این موشکها به سمت شهرهای «استاروکستیانتینف» در استان «خملنیتسکی»، استان «پولتاوا» و شهر «وینیتسیا» پرواز کردند.
آژیر حمله هوایی نیز در سراسر اوکراین به صدا درآمد. یک موشک کینژال نیز به سمت استان «کییف» پرتاب شده است.
آمریکاییها با عضویت اوکراین در ناتو مخالف هستند
امروز تحقیقات در حالی از مخالفت شهروندان آمریکایی با عضویت اوکراین سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) حکایت دارد که غرب به سرکردگی آمریکا آتش جنگ در شرق اروپا را با نادیده گرفتن دغدغههای امنیتی مسکو شعلهور ساخت و کییف مدتهاست درصدد پیوستن به این پیمان نظامی باقی مانده است.
نشریه آمریکایی نیوزویک دراین باره نوشت: بررسی های صورت گرفته حاکی از آن است که حمایت از پیوستن اوکراین به ناتو در میان رای دهندگان آمریکایی، ظرف سه ماه کاهش یافته و آمریکایی ها مخالف عضویت اوکراین در ناتو هستند.
نیوزویک در ادامه نوشت: در جریان نشست سران ناتو در لیتوانی توافق شد تا (از سوی این پیمان نظامی) ضمانت های امنیتی به کی یف داده شود اما بررسی هایی اختصاصی که توسط این هفته نامه آمریکایی و دو موسسه نظرسنجی «ردفیلد» (Redfield) و «ویلتون استراتژیس» (Wilton Strategies ) صورت گرفت، نشان می دهد که تمایل رای دهندگان آمریکایی برای پیوستن اوکراین به ناتو رو به کاهش گذاشته است.
بنابراین گزارش در نظرسنجی که درمورخ پنجم آوریل ۲۰۲۳ (۱۶ فروردین ۱۴۰۲) از یکهزار و ۵۰۰ رای دهنده واجد شرایط انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکایی به عمل آمد، ۵۵ درصد گفته بودند که اوکراین باید به عضویت ناتو در آید، دراین میان ۳۰ درصد کاملا از این موضوع حمایت و تنها ۱۰ درصد با آن مخالفت کرده بودند و ۵۶ درصد نیز موافق این امر بودند که دفاع از اوکراین برای منافع ملی آمریکا حیاتی است.
اما در نظرسنجی دیگری که از همین نمونه جامعه آماری در مورخ ۲۵ تا ۲۶ جولای ۲۰۲۳ (سوم و چهارم امرداد ماه ۱۴۰۲)به عمل آمد، نشان داد که حمایت از عضویت اوکراین در ناتو تنزل یافته است؛ میزان حمایت از پیوستن کییف به ناتو با هشت درصد افت به ۴۷ درصد در میان رای دهندگان آمریکایی رسید و ۲۳ درصد نیز قویا از این الحاق حمایت کرده بودند، درحالی که این آمار نیز نسبت به نظرسنجی قبلی هفت درصد کاهش را نشان داد.
این نشریه آمریکایی در ادامه این گزارش نوشت: جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا نیز درباره پیوستن اوکراین به ناتو گفته بود اکنون زمان مناسبی برای عضویت کییف به ناتو نیست و چنانچه هم اکنون اوکراین به عضویت ناتو در آید آنگاه بنابر بند پنجم پیمان آتلانتیک شمالی، آمریکا در وضعیت جنگ با روسیه قرار خواهد گرفت.