[ad_1]
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، بیش از 70 درصد از مردم اوکراین اعلام کردهاند که به دنبال یافتن راه حل دیپلماتیک برای حل و فصل اختلافات با روسیه هستند.
طبق نظرسنجی انجام شده توسط موسسه بینالمللی جامعه شناسی کییف، در دوره زمانی از ماه مه 2022 تا فوریه 2024، تعداد طرفداران حل و فصل دیپلماتیک مناقشه با روسیه، از 59 درصد به 72 درصد افزایش یافته است. طبق این اطلاعات، اکثر شهروندان اوکراینی از انجام مذاکرات صلح با روسیه استقبال میکنند.
چند روز قبل نیز در یک نظرسنجی مشخص شد که چه تعداد از مردم اوکراین آماده خدمت در ارتش هستند. تنها یک سوم مردان اوکراینی که در چارچوب قانون جدید بسیج قرار دارند، حاضرند تا در نیروهای مسلح کشورشان خدمت کنند.
در مورد آمادگی شهروندان اوکراین برای جنگ، کارشناسان معتقدند که توانایی غرب در ادامه کمکهای مالی و نظامی به کییف تأثیرگذار است. مردم اوکراین میبینند که آمریکاییها و اروپاییها نمیتوانند بستههای کمک جدید را هماهنگ کنند.
پیش از این شبکه NBC News با استناد به منابع خود، گزارش داد که مشاوران رئیس جمهور آمریکا، جو بایدن، به نمایندگان کنگره اعلام کردهاند که اگر کنگره کمک مالی مضاعف برای کییف را تایید نکند، روسیه ممکن است در جنگ اوکراین پیروز شود. پیشبینی میشود که بدون حمایت مستقیم ایالات متحده، اوکراین توانایی جنگیدن را تنها برای چند هفته یا چند ماه خواهد داشت.
در ادامه میتوانید تحولات مربوط به هفتصد و بیست و نهمین روز جنگ اوکراین را دنبال بفرمایید:
***
اوربان: در اروپا هیچکس به پیروزی اوکراین اعتقاد ندارد
نخست وزیر مجارستان، ویکتور اوربان، اعلام کرد که در اروپا دیگر به پیروزی اوکراین اعتقادی نیست و حمایت از کییف برای کشورهای هم پیمان هزینه بسیار سنگینی تحمیل کرده است.
اوربان تأکید کرد که حمایت از اوکراین هزینه سیاسی سنگینی دارد و از آنجایی که حمایت مالی از اوکراین به دلیل اختلافات مربوط به انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا کاهش یافته، اروپا به شدت با مشکلات مالی روبرو شده است.
او همچنین افزود که در اروپا به پیروزی اوکراین اعتقادی ندارند و ادامه تنشها بین کییف و مسکو بر روی وضعیت در کشورهای غربی نیز تأثیر میگذارد. به عنوان مثال، اعتراضات کشاورزانی که در کشورهای اروپایی رخ میدهد، مشکلات زیادی را برای اروپا به وجود آوردهاند.
اوربان همچنین تأکید کرد که تغییرات در تأمین مالی کییف ممکن است به دنبال تغییرات در رهبری پس از انتخابات پارلمان اروپا در ماه جولای رخ دهد.
پیش از این، اوربان گفته بود که استراتژی اتحادیه اروپا در قبال اوکراین چه در حوزه نظامی و چه سیاسی، به موفقیت قابل توجهی نرسیده است و خود اتحادیه تقریباً به یکی از طرفین این مناقشه تبدیل شده است.
بلینکن: آمریکا شرایط لازم برای مذاکره در مورد مناقشه اوکراین را نمیبینند
آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در گفتگو با رئیس جمهور برزیل، لوئیس ایناسیو لولا دا سیلوا، اعلام کرد که ایالات متحده در حال حاضر شرایط لازم برای مذاکره در مورد مناقشه اوکراین را نمیبینند. وی افزود که «ما در حال حاضر شرایطی برای [راه حل دیپلماسی] نمیبینیم».
در این رابطه برخی از نظرات لولا دا سیلوا با نظر وزیر خارجه آمریکا مغایرت داشت. لولا دا سیلوا امیدوار است که برای حل و فصل مناقشه نظامی در اوکراین و همچنین کاهش تنشها در خاورمیانه، باید صرفاً از روشهای دیپلماتیک استفاده شود.
این دیدار در حاشیه نشست وزرای خارجه گروه 20 در برزیل انجام شد.
مدودف: تصرف آودیوکا موفقیت بزرگی برای ارتش روسیه است
دمیتری مدودف، معاون رئیس شورای امنیت روسیه معتقد است که تحت کنترل نیروهای روسی قرار گرفتن شهر آودیوکا، یکی از پیروزیهای بزرگ نیروهای مسلح روسیه بود.
او در گفتگویی با یکی از روزنامههای روسیه افزود که این شهر دارای سازههای دفاعی بسیار قوی بود که توسط نیروهای اوکراینی در آنجا ایجاد شده بود و همین امر باعث شد تا این عملیات بسیار دشوار باشد. اما نیروهای مسلح روسیه با تمرکز و آمادگی رزمی بالای خود، این عملیات را با موفقیت انجام دادند و این پیروزی بزرگی برای نیروهای مسلح روسیه بود.
جانسون نظرش را در مورد مصاحبه با کارلسون درباره اوکراین تغییر داد
شبکه “اسکای نیوز” شب گذشته، چهارشنبه گزارش داد که بوریس جانسون، سابق نخست وزیر بریتانیا، از دادن مصاحبه به روزنامه نگار آمریکایی تاکر کارلسون امتناع کرده است. بر اساس اظهارات سخنگوی این سیاستمدار انگلیس، کارلسون پیش از این به نخست وزیر سابق یک میلیون دلار برای مصاحبه پیشنهاد داده بود. در ابتدا، جانسون قصد داشت پول دریافتی از او را به سازمانهای خیریه اوکراینی که به معلولان جنگی کمک میکنند، اهدا کند. اما پس از مرگ آلکسی ناوالنی، جانسون از ادامه مصاحبه با کارلسون امتناع کرد.
این ادعا در حالی است که روز گذشته، کارلسون گفته بود که بوریس جانسون در صورت دریافت یک میلیون دلار حاضر به دادن مصاحبه با او و صحبت درباره نگرش خود نسبت به درگیری نظامی در اوکراین، موافقت کرده است. بر اسا
س اظهارات کارلسون که به سخنان یکی از مشاوران جانسون اشاره کرد، سیاستمدار میخواست یک میلیون دلاربرای این مصاحبه دریافت کند. روزنامه نگار آمریکایی تأکید کرد که این تنها شرط نخست وزیر سابق انگلیس بود.
نخست وزیر اوکراین: ضد حمله ارتش اوکراین ادامه خواهد داشت
دنیس شمیگال، نخست وزیر اوکراین در جریان سفر خود به ژاپن در مصاحبه با شبکه تلویزیونی NHK اعلام کرد که عملیات ضد حمله نیروهای مسلح اوکراین همچنان ادامه دارد. وی گفت: «ضد حمله هنوز ادامه خواهد داشت، هرچند متأسفانه، تاکنون نتایجی را که ما و شرکایمان میخواهیم به ارمغان نیاورده است.»
به گفته شمیگال، اوکراین اخیرا با کمبود فزاینده مهمات در میدان جنگ مواجه شده است. نخست وزیر اوکراین اعتراف کرد که روسیه در زمینه توپخانه برتری ده برابری نسبت به ارتش اوکراین دارد. او اضافه کرد: من معتقدم که امسال میتوانیم به نتایج بسیار مهم و جالبی برسیم. صحبت بر سر ضد حمله نیست، بلکه مسئله بر سر استفاده از فناوریهای جدید است.
اعتراف شمیگال به برتری نیروهای مسلح روسیه در عرصه هوایی
نخست وزیر اوکراین، وضعیت نامناسب نیروهای مسلح این کشور در جبهه نبرد و برتری نیروهای مسلح روسیه در هوا را تأیید کرد.
دنیس شمیگال در این مصاحبه گفت: اکنون در میدان جنگ، روسیه در نبرد هوایی برتری کامل دارد. هفته گذشته ارتش روسیه هزاران بمب هدایت شونده را روی آودیوکا پرتاب کرد. متأسفانه، عرضه گلوله از طرف کشورهای شریک نیز کاهش یافته و در ژانویه، عرضه گلوله به ارتش اوکراین به میزان قابل توجهی کمتر از قبل است.
به گفته وی، دریافت موشکهای دوربرد برای اوکراین برای “حمله به انبارها و پستهای فرماندهی در پشت خط مقدم” اهمیت زیادی دارد. او معتقد است که فقدان چنین موشک ها و گلوله هایی وضعیت نامطلوب ارتش اوکراین در جبهه را توضیح می دهد.
وی افزود: از طریق پهپادهایی که در اوکراین تولید میشوند، تلاش میکنیم این کمبود را جبران کنیم، اما برای ما بهویژه در اختیار داشتن موشکها و گلولههای دوربرد اهمیت تعیینکنندهای دارند.
دنیس شمیگال به ژاپن سفر کرده بود تا در یک کنفرانس دوجانبه به منظور بررسی کمکهای توکیو برای بازسازی اوکراین شرکت کند.
استولتنبرگ: عقب نشینی ارتش اوکراین از آودیوکا نشانگر وضعیت دشوار میدان نبرد است
ینس استولتنبرگ، دبیرکل ناتو روز چهارشنبه اعلام کرد که عقب نشینی نیروهای مسلح اوکراین از شهر آودیوکا نشان دهنده وضعیت دشوار میدان جنگ است.
او در یک کنفرانس مطبوعاتی در بروکسل گفت: «عقبنشینی نیروهای اوکراینی از آودیوکا نشان میدهد که وضعیت در میدان نبرد بسیار دشوار است، اما اوکراینیها به طور مداوم فراتر از انتظارات [ائتلاف] عمل میکنند».
دبیرکل در عین حال تاکید کرد که بلوک نظامی-سیاسی ناتو به حمایت خود از اوکراین ادامه خواهد داد.
ابراز نگرانی وزارت خارجه لهستان از شعارهای طرفدار روسیه در اعتراضات کشاورزان
وزارت امور خارجه لهستان ابراز نگرانی کرده است که کشاورزان معترض لهستانی شروع به استفاده از شعارهایی به طرفداری از روسیه کردهاند. این مسئله در بیانیه رسمی منتشره در وب سایت این وزارتخانه آمده است.
وزارت امور خارجه با نگرانی عمیق نسبت به ظهور شعارهای ضد اوکراینی و حتی در تمجید از (رئیس جمهور روسیه) ولادیمیر پوتین در جریان اعتراضات اخیر کشاورزان و در فراخوانهای آنها اشاره می کند. به عقیده مقامات ورشو، چنین اقداماتی “غیر مسئولانه” است و لهستان را در وضعیت بدی قرار می دهد و همچنین سازمان دهندگان این اعتراضات را نیز “به خطر انداخته است”.
در این بیانیه همچنین یادآوری شده که تمام مشکلات کشاورزان لهستانی ناشی از حمله نظامی روسیه به اوکراین است.
زلنسکی از نخست وزیر لهستان خواست تا در مرز مذاکره کند
ولادیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین خطاب به نخست وزیر لهستان پیشنهادی برای مذاکره در مرزهای دو کشور در خصوص مسدود کردن گذرگاههای مرزی ارائه کرد.
زلنسکی در کانال تلگرام خود در این باره توضیح داد: من به دولت دستور دادم که در آینده نزدیک، قبل از 24 فوریه، در مرز بین دو کشور مذاکراتی انجام شود. و من از شما، دونالد تاسک، آقای نخست وزیر، می خواهم که به مرز بیایید. آندری دودا، آقای رئیس جمهور، از شما می خواهم که از این گفتگو حمایت کنید.
وی تاکید کرد که خود شخصاً آماده است برای شرکت در مذاکرات به مرز لهستان سفر کند. رئیس جمهور اوکراین همچنین از کمیسیون اروپا خواست تا به مذاکرات درباره وضعیت مرزها بپیوندد.
دفتر زلنسکی هدف کشاورزان معترض لهستانی را تحقیر اوکراین خواند
میخائیل پودولیاک، مشاور رئیس دفتر رئیس جمهور اوکراین شب گذشته در یک گفتگوی تلویزیونی ابراز عقیده کرد که هدف کشاورزان لهستانی که در مرز شورش و اعتراض به راه انداخته اند، تحقیر اوکراینیها است.
او تاکید کرد که کشاورزان لهستانی درک میکنند که اوکراین در حال حاضر در چه وضعیت اضطراری و سختی قرار دارد، اما آنها همچنان مرز را مسدود کرده و در نتیجه به جایی که بیشترین آسیب به مردم اوکراین میرسد، ضربه می زنند.
پودولیاک همچنین کشاورزان معترض را متهم کرد که فقط نگران منافع خود هستند و آنها رویارویی نظامی اوکراین با روسیه را “دلیلی شایسته” نمی دانند.
اوکراین جنگند
ههای F-16 را بلافاصله دریافت نخواهد کرد
یوری ایگنات، مشاور فرماندهی نیروی هوایی اوکراین در مصاحبهای اعتراف کرد که این کشور فوراً دهها فروند جنگنده F-16 آمریکایی را دریافت نخواهد کرد و هواپیماهایی که به این کشور عرضه خواهند شد از آخرین اصلاحات برخوردار نیستند.
ایگنات یادآور شد که کشورش منتظر جنگندههایی است که در اسرع وقت دریافت آنها ممکن است، اما تاکنون هیچ کس دقیقاً نمیداند که چه زمانی آنها را تحویل خواهند داد. به گفته وی، در عین حال،فراهم سازی شرایط برای دریافت F-16 در اوکراین ادامه دارد: آموزش خلبانان و آماده سازی زیرساختها در حال انجام است.
به گفته ایگنات، این زیرساختها در حال حاضر نمی تواند شرایط ناتو را برآورده کند، اما هواپیماها می توانند از آنچه در کشور موجود است بلند شوند.
علاوه بر این، سخنگوی نیروی هوایی تأکید کرد که اوکراین به صورت اضطراری به این جنگندهها دسترسی خواهد یافت و “نظیر این وضعیت در هیچ کشور دیگری در جهان” وجود ندارد.
تاثیر انتقال جنگنده F-16 آمریکایی به کییف محدود خواهد بود
یوری ایگنات همچنین یادآور شد که اگر جنگندههای F-16 به کییف منتقل شود، تأثیر آنها در میدان نبرد محدود خواهد بود. وی گفت: «میدانید که ابتدا گروه کوچکی از خلبانان میآیند و شروع به کار در آسمان میکنند. و مسلماً روسیه به این موضوع واکنش نشان خواهد داد.»
این مقام نظامی افزود: «همه منتظرند که با آمدن این هواپیماها، همه چیز به سمت پیروزی خواهد بود، چنین نیست و عرضه هواپیماهای جنگنده به اوکراین نشان دهنده پیروزی این کشور در درگیری نیست.»
یک روز پیش از آن، مجله فارین پالیسی گزارش داد که جنگندههای F-16 ساخت آمریکا ممکن است در ماه ژوئن به کییف منتقل شوند.
وزارت خارجه روسیه: باید سخنان اوکراین در مورد تسلیحات هستهای جدی گرفته شود
ماریا زاخارووا، سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه روز چهارشنبه در اظهارنظری که در وب سایت این وزارتخانه منتشر شده، تاکید کرد که جامعه بین المللی باید اظهارات مقامات کییف در مورد بازگرداندن وضعیت هستهای اوکراین را جدی بگیرد، زیرا این کشور پتانسیل اتحاد جماهیر شوروی برای تولید سلاحهای هستهای را حفظ کرده است.
پیش از این، آلکسی گونچارینکو، نماینده پارلمان اوکراین در کنفرانس امنیتی مونیخ گفت که داشتن سلاح هستهای را تنها گزینه برای ادامه بقای اوکراین می داند. به گفته وی، اگر ناتو قصد ندارد اوکراین را به عضویت ائتلاف آتلانتیک شمالی بپذیرد، پس این کشور باید موشک هستهای بسازد تا بتواند از خود دفاع کند.
در ماه آگوست 2023، آلکسی دانیلوف، دبیر شورای امنیت ملی و دفاع اوکراین، گفته بود که بعید است کییف بتواند بطور مستقل تسلیحات هستهای را تولید کند و متعاقباً زرادخانه هستهای خود را احیا کند.
انتهای پیام/
[ad_2]
Source link