تاثیر شگرف هوش مصنوعی بر حوزه آموزش

[ad_1]

هوش مصنوعی مولد، چیزی است که به تازگی به نحو خیره کننده‌ای در حال توسعه است و مورد استقبال انبوه مردم نیز قرار گرفته، اما کارشناسان در دو جبهه مخالف، یک جبهه نگران آثار آن بر فراهم کردن امکان تقلب و مقاله‌نویسی و جبهه‌ی دیگر خرسند از تسهیل آموزش در سراسر جهان و تقق عدالت آموزشی است.

به گزارش ایسنا، هوش مصنوعی طی سال‌های اخیر سر و صدای زیادی به پا کرده و بارزترین آن معرفی و عرضه یک هوش مصنوعی مولد یا بهتر بگوییم، یک ربات گفتگوگر به نام ChatGPT توسط شرکت OpenAI بود. رباتی که در همان روزهای اول پس از انتشار با استقبال میلیونی مواجه شد و تعجب همگان را با پاسخ‌هایی که تقریبا برای هر سوالی در آستین داشت، برانگیخت.

تاریخچه توسعه هوش مصنوعی پر از فراز و نشیب بوده است و در برهه‌هایی از زمان‌ علاقه و بودجه اختصاص داده شده به آن کاهش یافته است. بدون پافشاری دانشمندان، هوش مصنوعی هیچ‌گاه در وضعیت کنونی قرار نمی‌گرفت و بخش جدایی‌ناپذیری از زندگی روزمره ما نمی‌شد.

 هوش مصنوعی به آسان‌تر شدن پیشرفت‌های علمی کمک کرده است و به نظر می‌رسد توانایی‌های هوش مصنوعی محدود به قوه تخیل ما و قدرت رایانه‌ها است. در حالی که مزایای هوش مصنوعی واضح و روشن است، اختلاف نظرهایی نیز پیرامون این فناوری وجود دارد.

ما روزانه با هوش مصنوعی در ارتباط هستیم و از آن استفاده می‌کنیم اما با این حال هنوز تردیدهایی در مورد استفاده از این فناوری وجود دارد. بعضی از افراد نگران تسلط ربات‌ها بر جهان هستند، این در حالی است که برخی از مشکلات اخلاقی کنونی این فناوری بررسی فوری و اساسی می‌طلبد.

یک شبکه‌ی مصنوعی یادگیری عمیق که داده‌های آموزشی آن برای دستیابی به عملکرد فوری محدود شده است دیدگاهی ساده اما مملو از نژادپرستی و کلیشه‌های جنسیتی از خود نشان می‌دهد. برای مثال سیستم گوگل که در تشخیص چهره دچار اشتباه می‌شد یا الگوریتم آمازون که هنگام استخدام مردان را به زنان ترجیح می‌داد. البته این مشکل در درجه‌ی اول متوجه اپراتور است که در مورد نحوه عملکرد شبکه مصنوعی تصمیم می‌گیرد و نمی‌تواند در نتیجه‌ی خطای الگوریتم باشد.

از سوی دیگر پدیده‌ی نگران کننده‌تری نیز در ربات هوش مصنوعی رخ داده است و گاهی در هنگام گفتگو به دروغگویی روی می‌آورد. این موضوع نشان می‌دهد که امکان انحراف در هوش مصنوعی وجود دارد.

اما در کنار جنبه سرگرمی و پاسخ به سوالات مختلف که جالب توجه است، هوش مصنوعی که از تمام مطالب موجود در فضای مجازی می‌آموزد، می‌تواند کاربردهای فراوانی درحوزه‌های پرشمار داشته باشد.

به عنوان مثال تاکنون از آن در برنامه‌های مختلف پزشکی و داروسازی، مهندسی، فرهنگی، اقتصادی، آموزشی و غیره استفاده شده است و به شکلی روزافزون در حال گسترش است.

حال با توجه به این که هوش مصنوعی قادر است انبوهی از اطلاعات را در مدت زمانی بسیار کوتاه از بر کند، برخی کارشناسان در حوزه آموزش را به دلیل امکان سوءاستفاده از آن در برنامه‌های آموزشی نگران کرده است.

آنها نگرانند که دانش‌آموزان و دانشجویان از این فناوری برای تقلب یا نوشتن تکالیف و حل مسائل و مقاله‌نویسی استفاده کنند.

در مقابل، برخی دیگر از کارشناسان در جبهه مخالف معتقدند که بهره‌گیری از هوش مصنوعی مزایای قابل توجهی در حوزه آموزش دارد و در کنار آن می‌توان با وضع مقررات مشخص از تقلب و سوءاستفاده از آن جلوگیری کرد.

مانند هر فناوری نوین دیگری، چت‌بات‌های هوش مصنوعی نیز در ابتدای راه با ممنوعیت‌ها و محدودیت‌هایی مواجه شده‌اند.

استفاده از ربات ChatGPT در سیستم آموزشی بسیاری از کشورها از ترس تقلب ممنوع شده است، اما این سکه روی دیگری نیز دارد و برخی کشورها نه تنها آن را ممنوع و محدود نکرده‌اند، بلکه با آغوش باز به استقبال آن رفته‌اند. مثلا کشور امارات اعلام کرده است که به زودی در سیستم آموزشی خود از ChatGPT به عنوان یک دستیار هوش مصنوعی برای آموزگاران بهره خواهد برد.

در ادامه به بازگویی چند مورد از تاثیرات و نحوه استفاده از هوش مصنوعی در این حوزه می‌پردازیم تا دریابیم که این فناوری تاکنون چه مزایا و معایبی برای آموزش پایه و عالی داشته است.

تاثیر شگرف هوش مصنوعی بر حوزه آموزش

تقلید هوش مصنوعی از یادگیری بلندمدت مغز

محققان تراشه‌ای ساخته‌اند که می‌تواند نقش مغز را برای رایانه‌ها ایفا و به یادگیری بلندمدت هوش مصنوعی کمک کند.

زمانی که مغز انسان چیزی را می‌آموزد خود را با آن سازگار می‌کند، اما وقتی هوش مصنوعی مورد جدیدی یاد می‌گیرد تمایل دارد آنچه که به تازگی آموخته را فراموش کند. شرکت‌ها از داده‌های روزافزون برای بهبود تشخیص تصاویر، یادگیری زبان‌ها و انجام فعالیت‌های پیچیده دیگر توسط هوش مصنوعی استفاده می‌کنند و اکنون یافته‌های منتشر شده در مجله‌ی “ساینس”(Science) روشی را نشان می‌دهد که بوسیله آن تراشه‌های رایانه‌ای می‌توانند به طور پویا خود را برای دریافت داده‌های جدید مشابه مغز بازنویسی کنند و در گذر زمان به یادگیری خود ادامه دهند.

“شریرام راماناتان”(Shriram Ramanathan) استاد دانشکده مهندسی مواد دانشگاه پردو که متخصص در کشف چگونگی تقلید مواد از مغز برای بهبود محاسبات است می‌گوید: مغز موجودات زنده در تمام طول عمر قادر به یادگیری است. ما اکنون یک پلتفرم مصنوعی ایجاد کرده‌ایم که به ماشین‌ها کمک می‌کند در تمام طول عمر خود به یادگیری بپردازند.

تاثیر شگرف هوش مصنوعی بر حوزه آموزش

بنیانگذار ویکی‌پدیا در حال بررسی استفاده از ChatGPT

آیا ربات‌های گفتگوگر هوش مصنوعی می‌توانند جایگزین نویسندگان ویکی‌پدیا شوند و محتوای معتبری برای این جامع‌ترین دایره المعارف جهان تولید کنند؟ جیمی ولز یکی از بنیانگذاران آن امیدوار است که ربات‌های هوش مصنوعی بتوانند به رفع شکاف‌های اطلاعاتی موجود در این بزرگترین دایره المعارف تاریخ بشر کمک کنند.

وی آینده‌ای را متصور است که در آن ربات‌هایی مانند ChatGPT می‌توانند جایگزین نویسندگان برای تولید محتوای مکتوب آنلاین به صورت انبوه و در دسترس شوند.

تاثیر شگرف هوش مصنوعی بر حوزه آموزش

هوش مصنوعی می‌تواند تحقیقات علوم اجتماعی را بازتعریف کند

پژوهشگران برجسته از دانشگاه واترلو، دانشگاه تورنتو، دانشگاه ییل و دانشگاه پنسیلوانیا در یک مطالعه جدید اظهار داشتند که هوش مصنوعی می‌تواند تحقیقات علوم اجتماعی را از نو تعریف کند.

ایگور گروسمن، استاد روانشناسی در دانشگاه واترلو می‌گوید: آنچه که ما می‌خواهیم در این مقاله بررسی کنیم این است که چگونه روش‌های تحقیقاتی علوم اجتماعی را می‌توان تطبیق داد، حتی بازآفرینی کرد تا از قدرت هوش مصنوعی استفاده کرد.

تاثیر شگرف هوش مصنوعی بر حوزه آموزش

مقاله‌نویسی به دست هوش مصنوعی

به نظر می‌رسد الگوریتم‌ها اکنون می‌توانند حتی مقالات دانشگاهی هم در مورد خود بنویسند، چرا که الگوریتم هوش مصنوعی تولید متن GPT-۳ اخیرا موفق به انجام این کار شد.

“المیرا عثمانوویچ تونستورم” محقق سوئدی اعلام کرد که این کار را در ابتدا به عنوان یک آزمایش ساده آغاز کرد تا دریابد چگونه الگوریتم تولید متن GPT-۳  می‌تواند در مورد خودش متنی بنویسد، اما در پایان شگفت زده شده است.

فرمان اولیه‌ای که تونستروم در این تولید کننده متن وارد کرد به اندازه کافی ابتدایی بود، او نوشت: یک پایان‌نامه دانشگاهی در ۵۰۰ کلمه درباره GPT-۳ بنویس و منابع علمی و استنادات را در متن اضافه کن. وی می‌گوید: تنها دو ساعت طول کشید تا GPT-۳ این مقاله را بنویسد که نتیجه‌ی کار به نظر نسبتا شبیه به سایر مقالات علمی بود.

تاثیر شگرف هوش مصنوعی بر حوزه آموزش

بیل گیتس: ChatGPT به زودی معلم دبستان می‌شود

ربات گفتگوگر هوش مصنوعی ChatGPT، جهان را همچون یک طوفان درنوردیده و فراگرفته است و مایکروسافت نیز مشغول ادغام این مدل هوش مصنوعی با محصولات موجود خود است.

در این میان، افرادی مانند ایلان ماسک از عرضه شتاب‌زده هوش مصنوعی جدید به جامعه چندان خوشحال نیستند و حتی خواستار توقف توسعه و عرضه محصولات جدید شده‌اند.

با این حال، بیل گیتس مانند دیگران آشفته نیست و تحت تاثیر توانایی این ربات‌ها در آموزش خواندن و نوشتن قرار گرفته است.

بیل گیتس می‌گوید، چت‌بات‌های هوش مصنوعی به زودی نحوه خواندن و نوشتن را به کودکان آموزش خواهند داد و تا تحقق این موضوع ممکن است چند ماه دیگر باقی مانده باشد، اما وقتی وارد شود، مردم را متحیر خواهد کرد.

وی مطمئن است که چت‌بات‌ها در آینده می‌توانند به کودکان یاد دهند که چگونه بخوانند و بنویسند و حتی مهارت‌های نوشتاری خود را تقویت کنند.

حالا دیگر همگان می‌دانند که ChatGPT می‌تواند شعر و مقاله بنویسد و حتی می‌تواند آزمون‌های استاندارد را در حوزه‌های مختلف پشت سر بگذارد، اما گیتس انتظار دارد که توانایی چت‌بات‌ها در ۱۸ ماه آینده حتی بیشتر شود.

گیتس «تسلط» ربات‌های گفتگوگر بر خواندن و نوشتن را ستایش کرد و گفت که این توانایی به زودی به آنها امکان می‌دهد به آموزش کودکان و بهبود نوشتن و خواندن آنها کمک کنند.

وی بر این باور است این پیشرفت‌ها که هیچ فناوری تا به حال ارائه نکرده است، در ابتدا ما را شگفت‌زده می‌کند، زیرا ربات‌های هوش مصنوعی نقش دستیار پژوهشی را بر عهده می‌گیرند و حتی بازخوردی در مورد نوشته‌ها ارائه می‌کنند.

بیل گیتس انتظار دارد که ربات‌های هوش مصنوعی در ۱۸ ماه آینده در حوزه زبانی حتی بهتر شوند و شاید حتی به دستیار معلمان نیز تبدیل شوند. وی معتقد است که این ربات‌ها در نهایت طی دو سال آینده خودشان به آموزگار زبان تبدیل می‌شوند.

گیتس می‌گوید، هوش مصنوعی، آموزش خصوصی را در اختیار تعداد زیادی از دانش‌آموزان قرار می‌دهد که توانایی پرداخت هزینه‌های آموزشی را ندارند. اگرچه برای استفاده از سرویس‌هایی مانند ChatGPT باید هزینه اشتراک پرداخت، اما گیتس همچنان فکر می‌کند که آموزش خصوصی مبتنی بر هوش مصنوعی ارزان‌تر از استخدام یک معلم خصوصی باشد.

جدا از زبان، گیتس حتی انتظار دارد که هوش مصنوعی در آینده نزدیک در ریاضیات نیز بهتر شود، با وجود اینکه اکنون در برخی از محاسبات اولیه دچار مشکل می‌شود. مهندسان مایکروسافت در حال تلاش برای تقویت هوش مصنوعی با توانایی استدلال بیشتر برای رسیدگی به چنین مشکلاتی هستند.

تاثیر شگرف هوش مصنوعی بر حوزه آموزش

هوش مصنوعی ChatGPT از پس هر امتحانی بر می‌آید

ربات ChatGPT که سرآمدِ ربات‌های هوش مصنوعی مولد است، در کنار نوشتن مقالات، تاکنون امتحانات دانشگاهی مختلفی را پشت سر گذاشته است که از جمله آنها می‌توان به آزمون MBA مدرسه بازرگانی وارتون، آزمون مجوز پزشکی ایالات متحده، آزمون میکروبیولوژی و آزمون حقوق دانشکده حقوق دانشگاه مینه‌سوتا اشاره کرد.

البته این بدان معنا نیست که در همه‌ی این آزمون‌ها با نمره عالی قبول شده، بلکه به این معنی است که توانسته آزمون را با نمره قبولی پشت سر بگذارد.

به عنوان مثال، ربات «ChatGPT»، آزمون استاندارد طلایی مورد نیاز برای طبابت در آمریکا را گذرانده است و اکنون نگرانی‌های فزاینده‌ای در مورد این موضوع وجود دارد که هوش مصنوعی ممکن است کارکنان حوزه پزشکی را بیکار کند.

این برنامه مبتنی بر هوش مصنوعی توانست بین ۵۲.۴ تا ۷۵ درصد امتیاز را در آزمون مجوز پزشکی سه قسمتی «USMLE»  که میانگین قبولی در آن هر ساله حدود ۶۰ درصد است، کسب کند.

تاثیر شگرف هوش مصنوعی بر حوزه آموزش

هوش مصنوعی ۱۰۰ هزار معادله کوانتومی را به ۴ معادله خلاصه کرد

یک گروه بین‌المللی از فیزیکدانان، هوش مصنوعی را برای فشرده‌سازی یک مسئله کوانتومی بسیار پیچیده که شامل بیش از ۱۰۰ هزار معادله است، به معادله‌ای که تنها به حل چهار معادله نیاز دارد، به کار بردند. جالب اینکه این فشرده سازی، دقت نتیجه را تغییر نداد و می‌تواند به انقلابی در سیستم‌های پژوهشی در زمینه فیزیک کوانتوم کمک کند.

این کار پژوهشی توسط دومینیکو دی سانته، استادیار دانشگاه بولونیا در ایتالیا انجام شد و بر «مدل هابارد» تمرکز داشت که تلاش می‌کند انتقال بین سیستم‌های رسانا و عایق را توضیح دهد.

تاثیر شگرف هوش مصنوعی بر حوزه آموزش

اعتراف دانشجویان «دانشگاه کاردیف» به استفاده از ChatGPT در مقاله نویسی

دانشجویان «دانشگاه کاردیف» اعتراف کرده‌اند که مقاله‌های خود را با کمک برنامه هوش مصنوعی ChatGPT نوشته‌اند و برای این مقالات، نمرات برتر کلاس را دریافت کرده‌اند.

در پی این اعتراف، دانشگاه کاردیف گفت که در حال بازنگری در مورد سیاست‌های خود است و به ‌زودی دستورالعمل‌های جدیدی را در سطح دانشگاه صادر خواهد کرد.

یکی از این دانشجویان گفت که دو مقاله ۲۵۰۰ کلمه‌ای را ارائه داده که یکی با کمک ChatGPT و دیگری بدون کمک آن نوشته شده بود. وی برای مقاله‌ای که با کمک ChatGPT نوشت، رتبه اول را تصاحب کرد و بالاترین نمره‌ای بود که او تا به حال در دانشگاه کسب کرده است. در مقابل، برای مقاله‌ای که بدون کمک ChatGPT نوشته بود، نمره پایینی دریافت کرد.

وی گفت: من همه چیز را کلمه به کلمه کپی نکردم، اما سوالاتی از چت‌بات پرسیدم که امکان دسترسی به اطلاعات را بسیار سریع‌تر از حد معمول برای من فراهم کرد. وی همچنین اعتراف کرد که به احتمال زیاد به استفاده از ChatGPT برای برنامه‌ریزی و چارچوب‌بندی مقالات خود ادامه خواهد داد.

دانشگاه کاردیف خاطرنشان کرد که اتهامات مربوط به سوءرفتار تحصیلی، از جمله سرقت ادبی، بسیار جدی هستند. سخنگوی این دانشگاه گفت: اگرچه به طور ویژه به آن اشاره نشده است، اما استفاده نادرست از هوش مصنوعی، تحت حمایت کنونی ما قرار نمی‌گیرد. ما از تأثیر بالقوه برنامه‌های هوش مصنوعی مانند ChatGPT بر ارزیابی‌ها و دوره‌های آموزشی خود آگاه هستیم. حفظ سلامت تحصیل، اولویت اصلی ما است و ما فعالانه هر دانشجویی را از ارتکاب رفتار نامناسب تحصیلی در شکل‌های متفاوت آن منع می‌کنیم.

تاثیر شگرف هوش مصنوعی بر حوزه آموزش

ورود ChatGPT به کلاس دانش‌آموزان قبرسی

دانش آموزان مقطع دبیرستان و معلمان آنها در کشور قبرس نمونه اولیه یک ربات مجهز به فناوری هوش مصنوعی ChatGPT را برای بهبود تجربیات تدریس در کلاس راه اندازی کردند.  این ربات «ای‌آینشتین»(AInstein) نام دارد که به دلیل این که در مورد نحوه تدریس نظریه نسبیت عام آلبرت اینشتین صحبت می‌کند، این گونه نام گذاری شده است.

«الپیدوفوروس آناستاسیو»(Elpidoforos Anastasiou) معلم و مدیر پروژه گفت: این یک تجربه بسیار تعاملی است. دانش آموزان می‌توانند از او سوال بپرسند، او می‌تواند پاسخ دهد و حتی می‌تواند کار معلمان را برای ارائه یک درس به شکل موثرتر تسهیل کند.

تاثیر شگرف هوش مصنوعی بر حوزه آموزش

امارات به زودی از ChatGPT به عنوان نیروی تدریس استفاده می‌کند

امارات متحده عربی به زودی معلمان هوش مصنوعی مبتنی بر ChatGPT را برای کلاس‌های درس معرفی می‌کند. این خبر را وزیر آموزش این کشور در یک کنفرانس آموزشی اعلام کرد.

گفتنی است که این سیستم‌های جدید مکمل کار معلمان خواهند بود و قرار نیست جایگزین آنها شوند.

احمد الفلاسی وزیر آموزش امارات در اجلاس آموزشی «الف» گفت: در وزارت آموزش، ما متعهد به پذیرش فناوری‌های پیشرو هستیم و با شرکای خود برای توسعه معلمان هوش مصنوعی مبتنی بر GPT و تکامل فناوری آموزشی برای ارتقای سیستم آموزشی در امارات متحده عربی همکاری می‌کنیم.

وی افزود: با سرعت گرفتن پیشرفت‌ها در علم و فناوری آموزشی در سراسر جهان، روش‌های سنتی تدریس تغییر کرده است و ابزارهای نوآورانه کلاس درس را از طریق یادگیری تعاملی و از راه دور متحول کرده‌اند.

در حالی که برخی از متولیان آموزش و معلمان در سراسر جهان(به ویژه در نیویورک) استفاده از هوش مصنوعی را در کلاس‌های درس ممنوع کرده‌اند، امارات متحده عربی از این فناوری جدید استقبال می‌کند.

الفلاسی گفت: این فناوری باعث می‌شود معلمان، دانشگاهیان و مربیان در سطح جهان نه تنها نحوه تدریس خود، بلکه نحوه ارزیابی خود را نیز مورد ارزیابی مجدد قرار دهند. ما در امارات توافق کردیم که این فناوری را بپذیریم.

وی افزود: ما در حال تنظیم یک خط مشی هستیم که دستورالعمل‌هایی را به اساتید و معلمان ارائه می‌دهد که چگونه می‌توانند از این مدل‌های بزرگ زبانی به نفع خود استفاده کنند تا به دانش‌آموزان در تعامل با آن کمک کند، اما در عین حال اطمینان حاصل شود که آنها بهترین یادگیری را داشته باشند.

امارات متحده عربی وقتی متوجه شد که فناوری چقدر می‌تواند مفید باشد که بیماری کووید-۱۹ در حال شیوع بود و تمام آموزش‌ها باید به حالت آنلاین و از راه دور منتقل می‌شد.

الفلاسی می‌گوید: همه ما کووید را گذرانده‌ایم و متوجه شده‌ایم که فناوری در آموزش چقدر اهمیت دارد.

وی در پایان گفت: ما به جای اینکه فناوری را تنها ابزاری برای غلبه بر بحران بدانیم، باید به فناوری به عنوان ابزاری برای کمک به تغییر آموزش نیز فکر کنیم.

تاثیر شگرف هوش مصنوعی بر حوزه آموزش

آموزگاران بیشتر از دانش‌آموزان از ChatGPT استفاده می‌کنند

نتایج یک نظرسنجی جدید نشان می‌دهد که آموزگاران بیشتر از دانش‌آموزان خود، به استفاده کردن ازChatGPT تمایل دارند.

این تفکر رایج شده که فناوری ChatGPT مبتنی بر هوش مصنوعی برای دانش‌آموزان تنبل،‌ موهبت و برای آموزگاران آنها آفت است، اما این نظریه ممکن است در جهان واقعی، کاملا درست نباشد. در واقع، یک نظرسنجی جدید نشان می‌دهد که آموزگاران بیشتر از دانش‌آموزان از چت‌بات برای کارهای کلاسی استفاده می‌کنند.

در این نظرسنجی که توسط «بنیاد خانواده والتون»(Walton Family Foundation) انجام شد، از ۱۰۰۲ آموزگار و ۱۰۰۰ دانش‌آموز بین ۱۲ تا ۱۷ سال خواسته شد تا نظرات خود را در مورد این فناوری و استفاده کردن از آن برای کارهای مدرسه ارائه دهند. این نظرسنجی نشان داد که در سراسر آمریکا، ۵۱ درصد آموزگاران از ChatGPT برای مدرسه استفاده می‌کنند. این در حالی بود که فقط ۳۳ درصد دانش‌آموزان اعلام کردند این فناوری را برای کارهای مدرسه مورد استفاده قرار می‌دهند.

علاوه بر این، به نظر می‌رسد که بسیاری از آموزگاران اجازه استفاده از ChatGPT را به دانش‌آموزان می‌دهند. این نظرسنجی نشان می‌دهد که آموزگاران تقریبا چهار برابر بیشتر به دانش‌آموزان اجازه استفاده از ChatGPT را داده‌اند تا اینکه مچ آنها را در حال بدون اجازه استفاده کردن از آن بگیرند. تنها ۱۵ درصد از دانش‌آموزان اعتراف کردند که از این برنامه بدون اجازه آموزگاران خود استفاده کرده‌اند.

۵۹ درصد از آموزگاران موافق بودند که ChatGPT احتمالا کاربردهای آموزشی قانونی خواهد داشت که نمی‌توان آنها را نادیده گرفت. این در حالی بود که فقط ۲۴ درصد گفتند ChatGPT احتمالا فقط برای دانش‌آموزان سودمند خواهد بود تا بتوانند تقلب کنند.

۳۰ درصد از آموزگاران نیز گزارش دادند که از هوش مصنوعی مولد برای برنامه‌ریزی درسی استفاده می‌کنند. ۳۰ درصد هم گفتند که هنگام ارائه کردن ایده‌های خلاقانه برای کلاس‌ها به این فناوری روی می‌آورند و ۲۷ درصد گفتند که ChatGPT به ایجاد دانش مورد نیاز برای درس‌ها و کلاس‌ها کمک می‌کند.

پژوهشگران در مورد این نظرسنجی نوشتند: آموزگاران و دانش‌آموزانی که از ChatGPT استفاده کرده‌اند، می‌گویند که این فناوری تأثیر مثبتی را بر آموزش و یادگیری داشته است. هم دانش‌آموزان و هم آموزگاران آنها معتقدند که به جای جستجوی راه‌هایی برای محدود کردن ChatGPT باید راه‌هایی را برای گنجاندن این فناوری در آموزش و استفاده از آن به طور کامل پیدا کنیم.

اغلب دانش‌آموزان باور داشتند که ChatGPT می‌تواند به آنها کمک کند تا دانش‌آموزان بهتری باشند و سریع‌تر یاد بگیرند. ۷۳ درصد آموزگاران نیز گفتند که ChatGPT می‌تواند به دانش‌آموزان کمک کند تا بیشتر بیاموزند.

پژوهشگران خاطرنشان کردند که سیستم آموزشی به کمک نیاز دارد و باید فناوری‌های جدیدی را که ممکن است تأثیرگذار باشند، بپذیرد.

تاثیر شگرف هوش مصنوعی بر حوزه آموزش

نظر بیل گیتس درباره آینده هوش مصنوعی مولد

بیل گیتس، بنیان‌گذار شرکت مایکروسافت و یکی از ثروتمندترین افراد جهان که بالغ بر ۱۰ میلیارد دلار روی توسعه ربات هوش مصنوعی ChatGPT سرمایه‌گذرای کرده است، به تازگی از روش‌هایی که فکر می‌کند ChatGPT و هوش مصنوعی می‌تواند برای مردم مفید باشد، نام برده است.

وی در گفتگو با فوربس گفت که پیشرفت هوش مصنوعی در سال گذشته از جمله ChatGPT او را هیجان زده می‌کند. گیتس افزود که استفاده از آن به عنوان معلم ریاضی یا ارائه توصیه‌های پزشکی به مناطق محروم فوق‌العاده خواهد بود.

وی همچنین گفت که خودش اغلب از ChatGPT برای کارهای سرگرم کننده مانند سرودن شعر استفاده می‌کند.

گیتس گفت: این بسیار خارق العاده است که فکر کنیم هوش مصنوعی می‌تواند همانند یک معلم خصوصی ریاضی در دسترس دانش آموزان شهری باشد یا توصیه‌های پزشکی برای افرادی که در آفریقا زندگی می‌کنند و در طول زندگی خود معمولاً هرگز نمی‌توانند به آن دسترسی پیدا کنند، ارائه کند. به گفته گیتس، کارکنان کافی برای انجام اینگونه کارها وجود ندارد بنابراین هوش مصنوعی می‌تواند به رفع این نیاز کمک کند.

تاثیر شگرف هوش مصنوعی بر حوزه آموزش

یک دانشجو ChatGPT را شکست داد

یک دانشجوی دانشگاه «پرینستون» اپلیکیشنی ساخته است که تشخیص می‌دهد یک مقاله توسط ربات هوش مصنوعی ChatGPT نوشته شده است یا انسان.

به نظر می‌رسد معلمان و استادان ابزار جدید و با ارزشی در برابر مشکل تقلب و سرقت ادبی توسط هوش مصنوعی در اختیار دارند.

ادوارد تیان، دانشجوی ۲۲ ساله مقطع کارشناسی ارشد در دانشگاه پرینستون، اپلیکیشنی به نام GPTZero ایجاد کرده است که تشخیص می‌دهد یک متن توسط ChatGPT نوشته شده است یا خیر.

وی که در زمینه روزنامه‌نگاری نیز فعالیت می‌کند، می‌گوید که انگیزه ایجاد ربات خود را برای مبارزه با مشکل فزاینده سرقت ادبی هوش مصنوعی پیدا کرده است.

تیان می‌گوید، طی یک هفته پس از راه‌اندازی GPTZero ۳۰ هزار نفر آن را امتحان کردند و بسیاری از استادان با من تماس گرفتند تا تجربیات مثبت خود را با GPTZero بگویند.

اما GPTZero چگونه دست هوش مصنوعی را رو می‌کند؟ نرم افزار GPTZero با مجموعه داده‌های مشابه با ChatGPT آموزش داده شده است، به این معنی که می‌تواند پیچیدگی قیاسی و تطبیقی یک متن را اندازه‌گیری کند. بنابراین اگر متنی برای ربات GPTZero آشنا باشد، به احتمال زیاد توسط هوش مصنوعی تولید شده است.

روش خوانش دیگری که GPTZero انجام می‌دهد burstiness نام دارد. این ویژگی به تنوع در طول جمله و چندین عامل دیگر اشاره دارد. در حالی که انسان‌ها تمایل به نوشتن با رعایت تنوع دارند، متون تولید شده توسط هوش مصنوعی اغلب یکنواخت‌تر هستند.

تاثیر شگرف هوش مصنوعی بر حوزه آموزش

آیا ChatGPT می‌تواند سوالات آزمون طراحی کند؟

کریستین ترویش، استاد دانشکده تجارت وارتون در دانشگاه پنسیلوانیا پپس از آن که عملکرد ChatGPT را در یک آزمون MBA آزمود و دید که نمره قبولی کسب کرد، کنجکاو شد ببیند آیا این ربات می‌تواند سوالات آزمون را نیز طراحی کند؟

وی می‌گوید: من تاکنون هزاران سوال طراحی کرده‌ام و گاهی احساس می‌کنم ذهنم برای طراحی سوالات جدید خسته شده است. می‌خواستم ببینم آیا می‌توانم بدین منظور به سراغ ChatGPT بروم تا سوالات امتحانی جدید برایم طراحی کند؟ در نتیجه مشخص شد که سوالاتی که ChatGPT طراحی می‌کند، قابل قبول و کمی طنز هستند.

ترویش گفت که این سؤالات به اندازه کافی خوب بودند که بتوان از آنها در آزمون‌های بعدی استفاده کرد.

وی تأثیر ماشین‌حساب‌های الکترونیکی بر دنیای کسب و کار را با تأثیری که ChatGPT می‌تواند بر حوزه دانشگاه و تحصیلات عالی داشته باشد، مقایسه می‌کند. او می‌گوید: قبل از معرفی ماشین‌حساب‌ها و سایر دستگاه‌های محاسباتی، بسیاری از شرکت‌ها صدها کارمند را استخدام می‌کردند که وظیفه آنها انجام دستی عملیات ریاضی مانند ضرب یا وارونگی ماتریس بود. بدیهی است که چنین وظایفی در حال حاضر خودکار شده‌اند و ارزشی که مهارت‌های مرتبط با آن داشت، به طور چشمگیری کاهش یافته است.

اندرو کارولی، رئیس کالج بازرگانی SC جانسون در دانشگاه کرنل نیز همین موضوع را خاطرنشان می‌کند. او به فایننشال تایمز گفت: یک چیزی که همه ما به طور قطع می‌دانیم این است که ChatGPT از بین نمی‌رود. در هر صورت، این تکنیک‌های هوش مصنوعی روز به روز بهتر و بهتر می‌شوند و مدیران دانشکده‌ها و دانشگاه‌ها باید روی آموزش خود سرمایه‌گذاری کنند.

سخن پایانی

همانطور که در این گزارش به آن اشاره شد، توسعه هوش‌مصنوعی امری اجتناب ناپذیر است و به جای مبارزه با آن باید به دنبال افزایش مزایای آن باشیم و با درک محدودیت‌های این فناوری مقرراتی برای تضمین ایمنی افراد وضع کنیم.

هوش مصنوعی روزی از ما پیشی می‌گیرد، در تفکر خود کارآمدتر می‌شود، الگوهای نامشخص برای انسان را کشف می‌کند و توانایی‌هایی برای پیش‌بینی بهتر رویدادها کسب می‌کند و پیشرفت واقعی زمانی رخ می‌دهد که هوش مصنوعی بتواند به صورت مستقل الگوریتم‌های جدید و کارآمد طراحی کند.

همانطور که هوش مصنوعی در حال آموختن در مورد جهان است، ما نیز در مورد نحوه تفکر آن اطلاعات جدیدی کسب می‌کنیم و با بهره‌گیری درست از تجارب فعلی می‌توانیم مطمئن شویم که هوش مصنوعی تبدیل به تهدیدی برای انسان‌ها نمی‌شود و بالعکس، کمکی مفید برای انسان‌ها خواهد بود.

انتهای پیام

[ad_2]

Source link

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *