بازار کار رشته‌های جدید حوزه فناوری

[ad_1]

بازار کار رشته‌های جدید حوزه فناوری، مانند یک اقیانوس آبی است که از متخصصان این حوزه‌های جدید استقبال می‌کند. با توجه به فرصت‌های جدید و پتانسیل بالای حوزه فناوری برای جذب متخصصان، در این مقاله قصد داریم با رشته‌های جدید حوزه فناوری و بازار کار این رشته‌ها آشنا شویم. با ما همراه باشید.

رشته‌های جدید حوزه فناوری

با سرعت سرسام‌آور رشد تکنولوژی در دنیا، عجیب نیست که هر سال با مشاغل جدید در این دنیای وسیع روبرو شویم. بعد از به وجود آمدن نیازهای جدید سمت کسب و کارها، مشاغل جدیدی برای پاسخگویی به این نیازها ایجاد می‌شوند. در مرحله بعد هم برای اینکه افراد بتوانند در کنار مهارت تجربی، دانش آکادمیک حوزه‌های جدید را کسب کنند، رشته‌های دانشگاهی جدید ایجاد می‌شوند.

برای مثال رشته‌های زیر، جزو رشته‌های جدید در دنیا هستند که برای پاسخگویی به نیاز آکادمیک متخصصان حوزه فناوری ایجاد شده‌اند:

  • رشته تعامل انسان با کامپیوتر (Human-computer Interaction)
  • رشته مهندسی داده (Data Engineering)
  • رشته علم داده (Data Science)
  • رشته هوش مصنوعی و نوروساینس (AI and Neuroscience)
  • رشته بازی‌سازی (Game Design and Development)
  • رشته تحلیل کسب و کار (Business Analytics)

بازار کار رشته‌های جدید حوزه IT

حالا که با رشته‌های جدید حوزه فناوری آشنا شدیم، نوبت به این می‌رسد که بازار کار این رشته‌ها را بررسی کنیم. همانطور که در ابتدا هم به آن اشاره کردیم، خاستگاه اصلی این رشته‌های جدید مشاغلی بودند که در اثر نیاز شرکت‌ها به فناوری‌های جدید ایجاد شدند.

بنابراین بازار کار را بر اساس مشاغل مختلف بررسی می‌کنیم.

دانشمند و مهندس داده

دانشمند داده یا دیتا ساینتیست، به افرادی گفته می‌شود که داده و اطلاعات را جمع‌آوری و تفسیر می‌کنند تا شرکت‌ها بتوانند با نتایج این تفسیرها، فرایندهای خود را بهبود بدهند. همچنین دانشمندان و مهندسان داده، با بررسی حجم زیادی از داده‌ها، روندها و الگوهایی را استخراج می‌کنند که می‌توانند در تصمیم‌گیری‌های آینده شرکت تاثیرگذار باشند.

برای کار به عنوان یک دیتا ساینتیست باید با زبان‌های برنامه‌نویسی مثل پایتون و جاوا اسکریپت آشنا باشید و درک درستی از داده و تحلیل آن داشته باشید. طبق آمار جهانی، میانگین درآمد یک دیتا ساینتیست حدود ۱۰۰ هزار دلار در سال است و بازار این شغل، در حدود ۳۶ درصد رشد سالیانه دارد.

مهندس دواپس

یکی از نقش‌های جدید در شرکت‌ها، مهندس دواپس است. وظیفه اصلی مهندس دواپس، ساخت یک ارتباط سازنده بین تیم‌های توسعه و عملیات و مدیریت صحیح این ارتباط است. با توجه به اینکه در شرکت‌های فناوری تعداد تیم‌های توسعه و عملیات رو به افزایش است، وجود مهندس دواپس در این تیم‌ها ضروری است.

میانگین حقوق سالیانه یک مهندس دواپس در آمریکا ۱۱۰ هزار دلار است و بازار این شغل، رشد چشم‌گیری در سال‌های اخیر داشته است.

متخصص هوش تجاری

هوش تجاری به فرایند ادغام تحلیل کسب و کار، داده‌کاوی، هوش مصنوعی، تجسم داده و … با ابزارهای مختلف برای رسیدن به تصمیمات داده محور اشاره دارد. در نتیجه این ادغام، سیستم‌های مختلفی به وجود می‌آیند که به شرکت‌ها در تصمیم‌گیری‌های کلان کمک می‌کنند.

متوسط حقوق یک متخصص هوش تجاری (Business intelligence) در جهان حدود ۹۰ هزار دلار است و این بازار میانگین رشد ۸ درصدی دارد.

برنامه‌نویس و توسعه‌دهنده نرم‌افزار

یکی از مشاغلی که سالیان سال است در حوزه فناوری وجود دارد و هنوز هم تب آن داغ است، برنامه‌نویسی و توسعه نرم‌افزار است. از آنجایی که با پیشرفت تکنولوژی و پیچیده شدن نیاز کسب و کارها، زبان‌های برنامه‌نویسی هم به روز می‌شوند و زبان‌های جدید به وجود می‌آیند، برنامه‌نویسی از مشاغلی است که هیچوقت (حداقل تا زمان حکومت ربات‌ها!) از دور خارج نمی‌شود.

متوسط حقوق یک برنامه‌نویس در جهان با توجه به سطح مهارت، حدود ۱۰۰ هزار دلار است و این بازار رشد متوسط سالیانه ۱۱ درصد را تجربه می‌کند.

مدیر و مالک محصول

توسعه محصولات دیجیتال یکی از حوزه‌های جدید و پرطرفدار تکنولوژی است. از مشاغل جدید این حوزه، می‌توانیم به مدیر محصول، مالک محصول، طراح محصول و … اشاره کنیم. حوزه پروداکت به دلیل درک شرکت‌ها از اهمیت طراحی و توسعه کاربر محور، یک حوزه عالی برای ورود نیرو است و اگر بتوانید دانش خود را در این حوزه گسترش دهید، احتمال پیدا کردن کار مناسب برای شما خیلی زیاد است.

متوسط حقوق یک مدیر محصول در جهان، حدود ۱۳۰ هزار دلار است و این بازار رشدی در حدود ۲۳ درصد دارد.

طراح نرم‌افزار

طراحی نرم‌افزار فرایندی است که در آن باید نیازمندی‌های کاربر را به شکلی قابل فهم برای توسعه‌دهنده تبدیل کنید. در واقع به عنوان یک طراح نرم‌افزار، باید نیازمندی‌ها را بشناسید، درک کنید و سپس به کمک الگوریتم‌ها و تحلیل‌ها و … آن‌ها را به یک شکست کار برای برنامه‌نویس تبدیل کنید.

متوسط حقوق یک طراح نرم‌افزار در جهان حدود ۱۴۰ دلار است و این بازار به دلیل تفکیک شدن بخش‌های مختلف توسعه نرم‌افزار نرخ جذب بالایی دارد.

ویستا سامانه آسا؛ شرکت پیشرو در زمینه IT

یکی از شرکت‌های فناوری ایرانی که عملکرد بسیار خوبی در این حوزه دارد، شرکت ویستا سامانه آسا است. ویستا سامانه آسا زیر مجموعه گروه مالی آگاه است که اپلیکیشن‌ها و نرم‌افزارهای مختلفی مانند آساتریدر، آگاه اکسپرس و … را در کارنامه خود دارد. اگر می‌خواهید در یک شرکت فناوری که از جدیدترین تکنولوژی‌ها استفاده می‌کند کار کنید، می‌توانید از طریق سایت آسا، صفحه «همکاری با آسا» رزومه خود را برای این شرکت ارسال کنید.

[ad_2]

Source link

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *