به گزارش خبرنگار اجتماعی باشگاه خبرنگاران پویا؛ کلیسای کاتولیک در جهان از آغاز، اهداف و برنامههای خود را بر مدیریت کلیسا از طریق حاکمیت دینی و اعمال خیریه تعریف کرده همچنین به واسطه برنامههای اجتماعی، مؤسسات خیریه، مدارس، دانشگاهها، بیمارستانها، پناهگاهها و صومعهها کمک به افراد نیازمند را پایهریزی میکند.
کلیساها از طریق کشیشان خود سعی در انجام برنامهها و اهداف خود دارند اما فعالیت برخی از آنان گویا در حال تغییر است و چند سالی است پروندههای بسیاری علیه آنان در مجامع قضایی مورد پیگیری است.
کشیشهای مدعی حامی کودکان و نوجوانان، در حال حاضر با پروندههایی مواجه هستند که سندی بر رسوایی و انحطاط اخلاقی آنهاست؛ تحقیقات نشان میدهد انحرافات اخلاقی و به معنای دقیقتر آن، “تجاوزات جنسی” برخی از کشیشها، سابقهای دیرینه در جوامع غربی دارد!
براساس گزارش “نیویورک تایمز” به نظر میرسد نخستین باری که یک کشیش مرتکب رفتار جنسی نامشروع شد، مربوط به حدود 30 سال پیش است؛ وقتی کشیش ایالت “لوئیزیانای” آمریکا در سال 1985 به آزار و اذیت 11 پسر نوجوان متهم شد و خبر این رسوایی در سراسر آمریکا پیچید.
از آن موقع بود که اخبار مرتبط با تعرضهای کشیشان غربی مورد توجه رسانههای جهان قرار گرفت و تا امروز شاهد رونمایی پروندههای جدیدتری از این دست رسواییها هستیم.
در یکی از پروندههایی که به تازگی رسانهای شده است، تعدادی از اعضای بلندپایه یک انجمن مذهبی کاتولیک در مکزیک موسوم به “لژیونرهای مسیح” طی سالهای 1941 تا 2019، دست کم 175 نوجوان و کودک را مورد تجاوز جنسی قرار دادهاند!!
در گزارش داخلی این انجمن پرنفوذ کاتولیک که روز دوشنبه 23 دسامبر منتشر شد ضمن افشای موارد متعدد تخلفات اخلاقی کشیشهای کاتولیک در مکزیک تصریح شده که عامل اصلی در شمار قابل توجهی از این تخلفات “مارسیال ماسیل” بنیانگذار این انجمن بوده است.
این گزارش که به بررسی فعالیت انجمن «لژیونرهای مسیح» از زمان تاسیس آن در سال 1941 تا شانزدهم دسامبر 2019 اختصاص دارد، پای دستکم 33 کشیش را به میان کشیده و تصریح میکند که دستکم 60 نفر از قربانیان از سوی مارسیال ماسیل، بنیانگذار این انجمن مورد سوء استفاده و آزار جنسی قرار گرفتهاند!
افشای سوءاستفادههای جنسی و تخلفات اخلاقی کشیشها در مکزیک حکایت از آن دارد که کلیسای کاتولیک در این کشور حدود 80 سال بر این موارد سرپوش گذاشته است!
افشای موارد متعدد تخلف اخلاقی کشیشها در مکزیک همزمان با تاکید اخیر رهبر کاتولیکهای جهان به مبارزه جدی با این نوع تخلفات در کلیسا صورت میگیرد؛ “پاپ فرانسیس”، رهبر کاتولیکهای جهان همچنین با صدور دو فرمان الزام به رازداری در کلیسا درباره پروندههای آزار جنسی را ممنوع کرد.
این درحالی است که بر اساس گزارش سفیر واتیکان در سازمان ملل در سال 2015، از سال 2004 تا 2014 حدود 3 هزار و 400 تجاوز جنسی توسط کشیشها صورت گرفته که از این تعداد 2 هزار و 572 کشیش محاکمه شدهاند و 384 کشیش از سمت خود اخراج شدهاند.
گزارشها حاکی از آن است 64 درصد قربانیان تجاوزات کشیشها نیز کودکان پسر و نوجوان بودهاند که 85 درصد آنها بین 8 تا 12 سال سن داشتهاند.
واتیکان از سالها پیش بهواسطه افشاگریهای متعدد در خصوص رسوایی جنسی برخی کشیشها و آزار کودکان طی دههای گذشته به شدت دچار بحران شده و انتقادهای زیادی را به سوی خود جلب کرده است؛ این رسواییها پیشتر در بسیاری از مواقع در کشورهایی نظیر آمریکا، شیلی یا آلمان توسط رهبران کلیسا و مقامات بالادست کشیشهای متخلف سرپوش گذاشته شده است.
برخی از آمار گسترده تجاوزات جنسی کشیشان در کشورهای غربی به شرح زیر است:
1. در آغاز سال 2010 میلادی در کشور آلمان، حداقل 300 نفر از تعرض کشیشها شکایت کردند و بیش از 170 کودک نیز در مدارس کاتولیک مورد تجاوز قرار گرفتند.
2. در سپتامبر 2010 در کشور بلژیک، حدود 300 مورد تجاوز کشیشها و اسقفها گزارش شد، به طوری که یکی از کشیشهای معروف این کشور حتی پس از اسقف شدن نیز سالها یک پسربچه را مورد تجاوز قرار داده بود.
3. یک اسقف هلندی در مارس 2010 به 200 مورد تجاوز متهم و با پیشرفت تحقیقات مشخص شد وی از سال 1960 مرتکب چنین اعمال وقیحی شده است!
4. در این میان پرونده تجاوزات جنسی کشیشها، وضعیت کشور آمریکا از همه سیاهتر است؛ سالهای 1990، 2002، 2003، 2007، 2008 ،2010، 2014 و 2017 تنها بخشی از تجاوزات جنسی کشیشهای آمریکایی را یادآوری میکند که کودکان بیگناه، قربانی هوسرانی آنها شدند و تنها با پرداخت غرامتهای میلیون دلاری از بار گناه اعمال وقیحانه خود رها شدند.
پاپ همه صاحبمنصبان کلیسای کاتولیک در جهان را به حمایت از کودکان و نوجوانان فراخوانده و تاکید کرده که هیچ روحانی ارشدی در صورت تعرض جنسی به بچهها از برخورد قاطع مستثنی و مصون نخواهد بود.
گفتنی است که رهبر کاتولیکهای جهان در جریان سفر اخیر خود به شیلی از رسوایی سوء استفاده جنسی در کلیسای کاتولیک به عنوان «درد و شرم» یاد کرده بود.