[ad_1]
به گزارش گروه بینالملل خبرگزاری تسنیم، وزیران خارجه شورای همکاری خلیج فارس و آمریکا شب گذشته در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد به اقدام قانونی و تلافی جویانه ایران در تعلیق فعالیت برخی از بازرسان آژانس با صدور بیانیهای واکنش نشان دادند و خواستار همکاری تهران با این آژانس شدند.
به گزارش پایگاه خبری «النهار»، این بیانیه پس از نشست وزرای خارجه کشورهای شورای همکاری خلیج فارس، وزیر امور خارجه آمریکا و «جاسم البدیوی»، دبیرکل این شورا در نیویورک صادر شد.
ایران اخیرا از ورود تعدادی از بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی که مسئولیت نظارت بر فعالیتهای هستهای تهران را دارند، ممانعت به عمل آورد، اقدامی که «رافائل گروسی»، مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی، آن را «نامتناسب و بیسابقه» توصیف کرد.
از سوی دیگر، کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و آمریکا خواستار تکمیل تعیین مرزهای دریایی کویت و عراق «فراتر از علامت مرزی 162» شدند.
آنها از دولت عراق خواستند با هدف تضمین تداوم اجرای توافقنامه 2012 در مورد سازماندهی کشتیرانی دریایی در «خورعبدالله» بین کویت و عراق، حل و فصل وضعیت حقوقی داخلی خود را تسریع ببخشد.
در این بیانیه آمده است: «وزیران خارجه کشورهای شورای همکاری خلج فارس بار دیگر حمایت خود را از قطعنامه شماره 2107 (2013) شورای امنیت در مورد ارجاع پرونده مربوط به بازگشت همه کویتیها به وطن خود، از جمله کویتیهای مفقودشده، و بازگرداندن اموال کویت از جمله آرشیو ملی به نمایندگی سازمان ملل در عراق اعلام کردند و آنها از عراق و سازمان ملل خواستند تا نهایت تلاش خود را برای دستیابی به راه حلی برای همه مسائل مربوط به این موضوع به کار گیرند».
مرز زمینی عراق و کویت در سال 1993 میلادی و پس از حمله عراق به کویت توسط سازمان ملل متحد ترسیم شد، اما طول مرزهای دریایی این دو کشور را شامل نشد و حل این موضوع به دو کشور تولیدکننده نفت واگذار شد.
انتهای پیام/
[ad_2]
Source link